Hősnők viadala 2012 - 2. Forduló: Párbaj #3 Anja vs Lisbeth



Párbaj #3:
Felnőttek

És végre eljött a Párbajok ideje! A segítségetekkel összegyűjtöttük a 16 legokosabb, legszebb, legügyesebb, legtökösebb 18 éven felüli könyves főhősnőket. A hölgyek készen állnak, hogy egyszer s mindenkorra elhallgattassák riválisaikat.

A harmadik meccs küzdőfelei nem is különbözhetnének ennél jobban, de mégis van bennük közös. Egyikük egy gyönyörű és vad Istennő (és az utóbbi nem hízelgés), míg ellenfele csupán egy gyarló ember, aki nem mellesleg egy világklasszis számítógépes hacker, ám kicsit sem puhányabb, mint ellenfele.

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> itt <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.

Párbaj #3: Anja vs. Lisbeth
(okt. 19 - 21)


Anja

Innen ismerheted: Gena Showalter - Az Alvilág Urai 

Először feltűnt: Éjsötét vágyak (saját könyve: Éjsötét csók)

Természetfeletti státusza: Istennő

Kampányának vezére: lindsey @ Forró csoki és jó könyv

Miért szavazzatok rá?


Anja. A Fejetlenség istennője. Nem hiába nevezik így. Ez a karcsú, hosszú, szőkés hajú, éteri szépségű nőből csak úgy süt, hogy istennő... és képes hatalmas káoszt teremteni maga körül.
A Négy Kincs és Pandora szelencéje utáni kutatás közben kicsit körülményesen sikerült összehozni egy találkát, Sabin rosszalló magatartásáról és Torin elsőosztályú biztonsági rendszerét már ne is említsem. De hát ki merne ellent mondani a Fejetlenség istennőjének. A Lordok biztos nem. 

Most Anja és Lucien szobájában egy széken ücsörögve várom, hogy riportalanyom abbahagyja a "ruhái" válogatását és végre méltóztasson rám figyelni.

Anja: (Hirtelen felém fordul és egy gyöngysort emel maga elé.) Ehhez mit szólsz? Szerinted tetszene az én Lucienemnek?
lindsey: (Rápillantok.) Ultraszexisemmiruha. A kevesebb néha több.

Anja: (Kacagva dobja vissza a nyakláncot az ékszeres dobozba, az ágy szélére ül, majd nagy műgonddal egy epres-tejszínes nyalóka kicsomagolásába kezd.) Tehát? Valami viadalt emlegettél.
lindsey: (Bólintok) Így igaz és te vagy az egyik versenyzője.
Anja: (Izgatottság csillog a szemében.) Oh, tök szupin hangzik. Néhány törés, egypár zúzódás, egy kis vér... (álmélkodva sóhajt) Ez nagyon jó bulinak tűnik.
lindsey: (Pislogok egyet) Azért ennyire nem véres ez a viadal. Itt mindössze meg kell győznöd a szavazókat, hogy te vagy a legszuperebb versenyzője a mezőnynek.
Anja: (Méltatlankodva pillant rá.) Hát persze, hogy én vagyok a legszuperebb csaj. Ez nem is lehet kétséges.

lindey: (Hát kisebbrendűségi komplexusban nem szenved.) Mesélj néhány dolgot magadról.
Anja: (Egy pillanatra elgondolkodik.) Mint bizonyára tudod, a Törvénytelenség istennőjének lánya vagyok. És egyben egy titkolt és tiltott szerelem gyümölcse. Apám már nős volt, mikor anyával összejöttek. De senkinek nem mondhattam el az igazat. Amikor a felesége rájött, hogy a férjének van egy lánya, és ennek a gyermeknek nem ő az anyja, egy kicsit ideges lett.
lindsey: Az átok. Mesélj róla!
Anja: Bizony, az átok. Lényegében ahhoz a férfihoz fogok örök életemben tartozni, akinek megengedem, hogy először érintsen meg, úgy. Szóval egy nagy hancúr, hogy mindenki értse. Ez persze nem akadályozott meg abban, hogy férfiak társaságát keressem, de soha nem mentünk túl egy határon.
lindsey: Aztán jött a Gárda kapitány.
Anja: Az a mocsok. Erőszakkal akarta elvenni azt, ami nem illette meg őt. Ezért kénytelen voltam megölni. Amit persze sokan zokon vettek, és a Tartaroszba vetettek. Ott kellett megvárnom, amíg ítélkeznek felettem azok az idióták.
lindsey: Hogy szöktél meg onnan?
Anja: Mikor kiderült, milyen kegyetlenséget eszeltek ki számomra büntetés gyanánt, apám, aki tudta, mit tett velem a kedves(mély megvetéssel ejti ki ezt a szót) felesége, nem tudta elviselni ennek a gondolatát, ezért bebiztosította, hogy soha ne eshessek újra csapdába.
lindsey: Ez hoz később össze benneteket Luciennel.
Anja: Így igaz. A kiszabadult titánok vezetője, az a kapzsi Kroni gyerek akarta magának megszerezni azt a "biztosítékot" és Lucient küldte utánam. Én persze minden női és harci praktikát bevetettem, hogy ez ne sikerüljön. (Elégedettem vigyorog.)
lindsey: Mesélnél egy ilyen esetet?
Anja: Hm (Elgondolkodva szürcsög.) Ha jól emlékszem volt egy eset Rómában. Épp egy templomba akartunk behatolni, mikor hirtelen megragadott és Budára, a saját ágyába "repített" minket. Mielőtt észbe kaptam, már mindkét kezem meg volt bilincselve.
lindsey: És erre te mit tettél?
Anja: (Gonosz mosoly) Kicsit ingerkedtem.

– Ha bármiféle élvezetre vágysz ebben az ágyban, arról magadnak kell gondoskodnod. – [...]
– Nem bánom, de ha nézni akarod, ahogy örömet szerzek magamnak, el kell oldanod a láncokat.
Lucien ezúttal sem azt a választ kapta, amelyre számított. Szeretett volna felnyögni.

lindsey: (Szélesen vigyorgok) Végül csak áttörtétek egymás falait.
Anja: Igen. Én nagy erőfeszítések árán meggyőztem, milyen hű, de szexi számomra, ő pedig elérte, hogy feladjam érte azt, ami a legfontosabb volt számomra. Legalábbis addig, amíg ő be nem lépett az életembe...

lindsey: Megbántad a döntést?
Anja: (Megbotránkozik) Zeuszra, dehogy. Nagyon szeretem. 

* Ekkor hatalmas lendülettel kicsapódik hálószoba ajtaja, majd egy árnyalattal kisebb lendülettel pattan vissza a falról, némi vakolattal. És mit tesznek az égiek, ott állt a küszöbön a Halál a maga közel két méter sötét fenyegetésével. Én rémülten, velem ellentétben Anja vidáman pillantott Lucienre. *

Anja: Cukorfalatom, végre itthon. Biztos emlékszel Lindsey-re, ő készít velem interjút, hogy megnyerhessem a viadalt. Jaj, nagyon izgi. Nagy buli lesz, már alig várom a holnapot

Lucien: És sokáig marad a lány? (Szemmel láthatóan nem loptam be magát a szívébe)

lindsey: Már itt se vagyok (Felpattantam és olyan lendülettel suhantam ki a szobából, mint akit szó szerint a zord kaszás fenyeget.)

Ahogy ti is szemtanúi lehettetek, Anja magabiztos, szexi és szórakoztató, ugyan akkor még tökös is. Addig nem adja fel, amíg meg nem kapja, amit akar, erre Lucien az élő péda. Temperamentumos, ami a szívén az a száján típus, jó oké, ez igen sokszor bajba keveri, de talpraesettsége mindig kihúzza a bajból. Ha nem kedvel valakit, akkor azt igen nyilvánvalóan ki is mutatja. És ezeket mind anélkül teszi, hogy indokolatlan és/vagy rosszindulatú lenne. Szeretjük, amikor egy hősnő ki tud állni magáért, és nem egy földön kuporgó lányka, aki a szuperman-re vár, nem igaz? Anja, a fejetlenség. Amilyen gyönyörű, annyira halálos.
Szerencsére ép bőrrel és lélekkel jutottam ki a Lordok otthonából, és fáradalmaim jutalma gyanánt kérlek szavazzatok Anja-ra.


Lisbeth

Innen ismerheted: Larsson Stieg: Millenium trilógia

Először feltűnt: A tetovált lány

Természetfeletti státusza: ember

Kampányának vezére: Reea @ Napi falat
Ő egy az antiszociális, de kiemelkedően okos, 24 éves nő. Először A tetovált lányba tűnt fel, de aki olvasta, sosem felejti el a karakterét.

Miért szavazzatok rá?
 Mert ember, gyarló, esendő, de elképesztően erős. Mert sokkal több van benne, mint amit az emberek képzelnek. Az antiszociális, deviáns magatartása nem póz, nem polgárpukkasztás. Mindegy, hogy fekete vagy szőke a haja, bakancsot vagy körömcipőt húz, ő csak ő marad. Egy nő, aki sosem hajlik. Ha tudod törd meg, de ne reménykedj a sikerben. Elég csak egy pillanatnyi figyelmetlenség és utolér. A nyakadba liheg, kikutatja az összes titkodat. Jobb, ha tartasz tőle. Kézen nyal, ahogyan bármilyen vadállat tenné, csak hogy érezhesse a bőröd alatt lüktető ereket, majd nyugodtan átharapja a húsodat. A bőröd alá fészkel, sosem szabadulsz tőle, pedig nem is akar ott lenni.

A főnöke így látja:
Mégsem Lisbeth Salander megdöbbentő érzelemmentessége zavarta a legjobban Armanskijt. A cég konzervatív imidzséhez sehogy sem illett, hogy sztáradatgyűjtője egy sápadt, tüskehajú, anorexiásan sovány lány, piercinges orral és szemöldökkel. Lisbethnek mindennek tetejébe kétcentis darázstetoválás díszelgett a nyakán, bal bicepsze és bokája körül pedig kékes rajzolatú folyondár tekergett. Alkalmanként viselt kombinészerű, könnyű női felsője néha látni engedett egy sárkányt ábrázoló tetoválást is a lapockáján. Lisbeth Salander hajszíne eredetileg vörös volt, de hollófeketére festette. Úgy nézett ki, mint aki most kelt fel egy rockerbanda tagjaival töltött egyhetes orgia után.

És ha már munka. Ő a legjobb. Alapos, precíz, a feladatát nem befolyásolják érzelmek. Tűzön vízen keresztül megy, de mindent megcsinál. A számítógépek, a net a második természete, Nincs olyan, amit ne tudna megtenni, vagy ne tudná, hogy ki tudja megtenni. Minden részlet fontos a számára. Az információ a lételeme, a titok mint fogalom nem létezik.

Lisbeth Salander súlyos betegségben, információfüggőségben szenvedett, a morállal és etikával kapcsolatban pedig meglehetősen liberális elveket vallott.

– Mindenkinek vannak titkai – felelte Salander közömbösen. – Az a kérdés, sikerül-e kideríteni őket.

Bár a saját függetlenségéért küzd, mégsem kér segítséget. Nincs szüksége mások sajnálatára. Amiért beskatulyázták, ugyanazért meg sem érthetik, tehát nem is próbálkozik. Saját értékrendje szerint él, és aki nem tud hozzá alkalmazkodni előbb-utóbb pórul jár, mert rá tipikusan igaz az, ami nem öl meg, az megerősít.

Elveszi, ami neki kell, de mint oly sok antiszociális ember, az érzelmeivel, amelyekkel a környezete véleménye szerint nem is rendelkezik, nem tud mit kezdeni. Pedig rengeteg van belőlük, csak érezni olyan luxus, amiért nagy árat kell fizetni.

Lisbeth Salander attól félt a legjobban – aránytalan, betegesen nagy és fekete félelem volt ez –, hogy az érzései miatt nevetik ki az emberek. És erre tessék: hosszan tartó munkával, kemény erőfeszítések árán felépített önérzete itt hevert összetörve, megtiporva.

Szavazz rá, mert az az erő ami benne van, kevesekben található meg! Szavazz rá, mert nem érdekli, hogy ki mit gondol róla. Ő csak egy dologhoz hűséges, és az saját maga. Nem tartozik számadással senkinek, és olyan karakter, aki mellet nem lehet elsétálni. Aki hatással van mindenkire és mindenre maga körül, bár még maga sincs tisztába ezzel. A kevésnyi barátjának örök hűséget esküszik, de csak saját magáért felelős.

Kötelező rászavazni mindazoknak, akik szembesültek már a környezetük rosszallásával, helytelenítésével. Akik valaha is kilógtak egy adott körből, hiába próbálkoztak beolvadni. Azoknak, akik megtanulták elfogadni saját magukat, a korlátaikat vagy csak vágynak erre. De leginkább azokat várjuk, akik nem hajlandóak meghajolni, és akik számára a legfontosabbak az elveik. Mert Lisbeth-ben mindez megvan, rengeteg erővel, ésszel és kitartással fűszerezve, ráadásul a humorérzéke valami zseniális (nézzétek csak meg a pólókat, amiket visel).



Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!

0 megjegyzés: