Hősnők viadala 2012 - 2. Forduló: Párbaj #7 Elena vs. Anita Blake




Párbaj #7:
Felnőtt

És végre eljött a Párbajok ideje! A segítségetekkel összegyűjtöttük a 16 legokosabb, legszebb, legügyesebb, legtökösebb 18 éven aluli könyves főhősnőket. A hölgyek készen állnak, hogy egyszer s mindenkorra elhallgattassák riválisaikat.

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> itt <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.


Párbaj #6: Elena vs. Anita Blake
(okt. 27 - 29)
*A szavazás lezárult! A nyertes Elena!*


Elena

Innen ismerheted: Nalini Singh: Angyali vadász sorozat 

Először feltűnt: Nalini Singh: Angyalvér

Természetfeletti státusza: született vámpír vadász (ember...eleinte)

Kampányának vezére: Kristina Kristina blogja

Miért szavazzatok rá?


Elena kitűnik a tömegből magas és karcsú alakjával, ezüst szemeivel és a világos, majdnem fehér hajával, bőre sötét, egzotikus színét marokkói nagymamájától örökölte. Elena, alkalmi barátja, Ransom szerint "akár egy neonreklám is villoghatna a feje felett, azzal sem hívná fel jobban magára a figyelmet." Szörnyű gyermekkora mély sebeket hagyott a lelkén. Rémálmokkal küzd, múltja ott lapul és vár, minden pillanatban rázuhanhat, de ő küzdött gyermekként is, és most felnőttként már szinte legyőzhetetlen. Miután egy vámpír lemészárolta szeme láttára húgait, az édesapja kitagadja született képességei miatt.


"– Az anyák és apák – mondta – egy életre nyomot hagynak bennünk, és nem számít, hogy egész életünkben voltak velünk, vagy csak egy napig."

Túlélte a magányt, a nehéz pillanatokat és tökéletesre fejlesztette tehetségét, amivel méltán kiérdemli a legjobb vámpírvadász címet. Tehetsége és képességei miatt fogadja fel Raphael, New York arkangyala egy életveszélyes munkára. 

Elena tiszteletet érdemel, mert nem hunyászkodik meg még a világ egyik legveszélyesebb több, mint ezer éves arkangyalával szemben sem. Megmutatja, hogy büszke, okos, becsületes, egy igazi harcos amazon.
Raphael párjául választja, igaz szerelmük erős és tiszta. Tudatában vannak annak, hogy kapcsolatuk sok mindenre és mindenkire hatással van, egymás gyenge pontjaivá is válnak ezzel, melyet, mint harcosok nem hagyhatnak figyelmen kívül. Nem válik alárendelté, egyenjogú kapcsolatot harcol ki arkangyalával. 
Bizonyítania kell, hogy alkalmas az arkangyal hitvesének szerepére, még többet kell edzenie, óvatosnak és megfontoltabbnak lennie.



"Van az emberek között néhány ritka egyed, egy a félmilliárd között talán, amelyik képes megváltoztatni minket, mássá tenni, mint amik vagyunk. A gátak átszakadnak, a tüzek kigyúlnak és az elmék összeérnek."


Egy igaz barát jóban és rosszban, hűséges a vámpírvadászokhoz, de hűség fűzi immár az angyalokhoz is. Legjobb barátnője Sara a Vámpírvadász Céh igazgatónője, de kollégái is barátsággal és tisztelettel fordulnak felé. Legújabb barátja Illium a kék szárnyú angyal, a Hetek egy tagja, akit elbűvölt emberségével. A Hetek tagjai (Dmitri, Jason, Illim, Méreg, Galen, Naasir és Aodhan) állandóan edzésben tartják, mint pszichikailag, mint fizikailag egyaránt, Raphael elit katonái életük árán is védelmezik, de állandó készenlétben kell állnia, a veszély mindig leselkedik rá.

Legvégül emlékeztetőül, 10 ok miért érdemes Elenára szavazni:
1. Mert ÉN nagyon szeretem, sőt a kedvenceim kedvence. :)
2. Bátor, hűséges, kitartó, emberi, ügyes.
3. Igaz barát, akire lehet számítani.
4. Raphael párja, azé az arkangyalé, aki New York felett uralkodik.
5. ILLIUM, kedvenc kékszárnyú angyalunk barátja, szóval a mienk is.
6. Nem veszti el emberségét, ez ad neki végül erőt és hatalmat.
7. A legjobb a szakmájában, egy igazi született vadász, amely különleges képességgel ruházza fel, le tud vadászni vámpírt és angyalt egyaránt.
8. Nalini Singh egyik legkidolgozottabb karaktere.
9. Nem csak nagyszájú, többszörösen is bebizonyítja rátermettségét egy arkangyal párjának a szerepére.
10. Igazi harcos csaj, nem válik nyafogóssá még akkor sem, ha az élete a tét. KÜZD, TAROL és GYŐZ!

Ne feledjétek, nyereményjáték is vár rátok ANGYALI VADÁSZ rajongók. Kristina friss és ropogós könyvjelzőket sorsol a kommentelők között a blogján.
Bővebben erről ITT



Anita Blake

Innen ismerheted: Laurell K. Hamilton: Anita Blake, vámpírvadász sorozatából

Először feltűnt:
Laurell K. Hamilton: Bűnös vágyak

Természetfeletti státusza: nekromanta (eleinte)

Kampányának vezére:  
Lylia Bloom

Anita egy alacsony, de vékony és nőies, német és mexikói géneket öröklő, hosszú, göndör hajú, sápadt bőrű hősnő. Közvetlen, szókimondó és a szarkasztikus humora sokszor sodorja veszélybe.

És miért szavazzatok rá?

  • Mert Anita az egyik legtökösebb hősnő az idei versenyben.
Miért? Kérdezhetnétek.. Megpróbáljuk összeszedni nektek, hogy az utolsó kétségeiteket is eloszlassuk, ha nem olvastátok volna még a sorozatot.

  • Mert egy nagyhatalmú nekromanta, képes életre kelteni és uralni a zombikat és hatalma van a holtak minden fajtája felett. St. Louisban ő a legerősebb halottkeltő.
  • Mert hivatásos vámpírhóhér és szövetségi rendőrbíró, nyugodtan mondhatjuk, hogy a legjobb a szakmájában. Független szakértőként segíti a helyi rendőrséget, mint a természetfeletti lények szakértője.
  • Mert a legnagyobb hatalmú vámpírok is félnek tőle, hisz azon felül, hogy kivégezheti őket, ha rosszalkodtak, a nekromanta volta miatt parancsolni is képes nekik.
  • Mert profin bánik a fegyverekkel, mind a lőfegyverekkel, mind a dobóeszközökkel, a gyakorlásban pedig a legjobb barátja, az ottani világ legprofibb bérgyilkosa Edward segíti. Mellette gyakorlott a közelharcban is, fekete öves dzsúdós és kempózik.

Egy férfi szívéhez a bordák közt vezet a legrövidebb út, egy jó tízcentis bökővel. Van, hogy elég 8 centi is, de én szeretek biztosra menni. Vicces, hogy a fallikus tárgyakból a hosszabb mindig jobb. Szóval, aki esküszik, hogy nem a méret a lényeg, az egyszerűen nem lát túl a kenőkéseken.


  • Mert két nagyhatalmú triumvirátus tagja – az egyikben St Louis vámpírura, Jean-Claude, és a Thronnos Rokke klán alfa vérfarkasa a társai. A másikban pedig egy alakváltó vérleopárd, Nathaniel, és Damian, egy vámpír a társa. Ezzel a két triumvirátussal majdhogynem legyőzhetetlen.
  • Mert két alakváltó falka, a Thronnos Rokke vérfarkas klán Lupája, azaz a falka nőnemű vezetője és a helyi vérleopárd klán Nimir-Raja, azaz a falka Királynője. Ezzel a pozícióval a két legerősebb vérklánt és a csatlós klánok hatalmát tudhatja maga mögött.
  • Anita per pillanatnyilag 4 likantróp vírust: farkasét, leopárdét, oroszlánét és tigrisét hordozza magában. Ez különleges képesség, hisz egyszerre egynél több alakváltó gént nem hordozhatna még ebben a világban sem. De ezzel a képességgel ezeket az alakváltókat maga mellé tudja állítani.
  • Humorának határa a csillagos ég, és mindez anélkül, hogy megpróbálna vicces lenni. Nála ez természetes. Hogy őt magát idézzük...

    Szédületes alak. Szerintem nemzeti kinccsé kéne nyilvánítani a humorérzékét.

  • És ha ez nem lenne elég, az előző Lupától megörökölte a gyógyítás képességét. 
Meglőtték, leszúrták, megharapták, elégették, vadásztak rá, szellemileg manipulálták és még mindig feláll, hogy tovább harcoljon. Ez a nő képes megbírkózni bármilyen próblémával, amit odadobnak neki. Több fajta alakváltó DNS? Nem probléma. Ijesztő vámpír szerű erők? Megvolt. Ügyesen kezel több, mint hat férfit a számtalan érzelmi problémáikkal együtt? Mutassatok egy másik nőt, aki ezt megcsinálja és nem veszti el az eszét!

"Lehet, hogy én nem vagyok félelmetes, de a Browning igen."

Ezek után jól gondoljátok meg kire szavaztok... ;)



Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!

0 megjegyzés: