Hősnők viadala 2012 - 2. Forduló: Párbaj #12 Isabelle vs. Brittany




Párbaj #12:
YA

És íme a legjobb 8 küzd tovább! Ti megszavaztátok, mi elhoztuk nektek a 8 legokosabb, legszebb, legügyesebb, legtökösebb 18 éven aluli könyves főhősnőt. A hölgyek készen állnak, hogy tovább küzdjenek és egyszer s mindenkorra elhallgattassák riválisaikat.

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> itt <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.


Párbaj #12: Isabelle vs. Brittany
(Nov. 7 - 9)
*A szavazás lezárult! A nyertes Isabelle!*



Isabelle "Izzy"

Innen ismerheted: Cassandra Clare: Végzet Ereklyéi sorozat

Először feltűnt: Csontváros

Természetfeletti státusza: árnyvadász

Kampányának vezére: Simon & Rubintpikkely @ Sötét Lélek Naplója

Miért szavazzatok rá?

Izzy-nek legnagyobb sajnálatomra nem tartják olyan fontos szereplőnek, mint Clary-t. Átolvastam a legtöbb értékelést, de csak igen kevesen emelték ki, ami egyáltalán nem igazságos. Hiszen Ő Cassandra Clare karaktere! Az nem ember, aki nem szereti az ő karaktereit!
"Amikor Simon először látta Isabelle-t, annyira

lenyűgözőnek, annyira élettel telinek és energikusnak találta (...)
Igaz, ami igaz, Isabelle Lightwood nem könnyű eset. Elmés esze mellett csípős nyelvet is örökölt, amelyet előszeretettel köszörül bárkin, akinek van mersze belé kötni, mindezt, úgy, hogy mindvégig csinos is marad. (Kedvenc fegyvere, a fémostora is illik a természetéhez.) A sorozatban egyébként előszeretettel emlegeti ezt a tulajdonságát az írónő.
"– Aline! – Isabelle neheztelő pillantást vetett rá. – Nem kérdezheted csak úgy meg valakitől, milyen vámpírnak lenni!"

"– Miért ne hordhatnál ott nadrágot? Egy másik országba mész, nem egy Másik évszázadba.

– De az Árnyvadászok olyan ódivatúak, és Isabelle-t még sosem láttam Nadrágban…"
Kissé pasi-őrült, de nemsokára a szerencsés Simon-ra vetett szemet. Egy kissé bizonytalan, miután látta, hogy testvéreit oly gyakran megbántották.
– Ez a mottóm – közölte Isabelle érzéki mosollyal. – Tizenöt centinél kevesebb szóba sem jöhet.
Állandó optimusa mindenkibe lelket önt:
"– Isabelle? – kérdezte Simon.

A lány szeme felpattant, és riadtan nézett körbe. – Úúúú! Magadhoz tértél! – Isabelle ültében kihúzta magát, és megigazította a haját. – Jace annyira meg fog könnyebbülni! Szinte biztosak voltunk benne, hogy neked annyi."
Emellett természetesen főzni is tud:
" - Levest főzök - jelentette be Isabelle, köszönés gyanánt a fakanállal int­ve Jace felé. - Éhes vagy?

Vagy legalábbis próbálkozik...

- Ha tudnál főzni, talán még ennék is - mormogta Jace."
Összefoglalva, miért is szavazz Izzy-re? Mert ő minden hibájától eltekintve egy őszinte, érző lelket tart a páncélja alatt. Egy fantasztikus hősnő, aki megmutatja a tiniknek, hogy még a „szép” lányoknak is vannak kétségeik és személyiségük a sztereotípián túl. Vad és hűséges a szeretteihez. Ahogy arra már utaltam rá, időnként kissé durva, de mindig azt teszi, ami a legjobb a szerettei számára. Amikor bántalmazzák őket, és Izzy képtelen segíteni, mindig eszi a bűntudat. Mégis a végsőkig kitart és erősödik.

Brittany


Innen ismerheted: Simone Elkeles – Perfect Chemistry (Tökéletes kémia)


Természetfeletti státusza: ember

Kampányának vezére: Lylia Bloom

Miért szavazzatok rá?


Mindenki úgy tudja, hogy tökéletes vagyok. Tökéletes az életem. Tökéletes a ruhatáram. Még a családom is tökéletes. Bár ennek pont az ellenkezője igaz, iszonyú sokat dolgoztam azon, hogy fenntartsam a látszatát: nekem mindenem megvan. Az igazság – ha egyszer valamiképpen napvilágra kerülne – alaposan megtépázná az életemről alkotott meseszerű képet.
Első ránézésre semmi több mint egy elkényeztetett, gazdag cicababa. Aztán kiderül róla, hogy az élete koránt sem olyan tökéletes, mint amilyennek ő maga láttatni akarja.
Állok a fürdőszobában a tükör előtt, a hangszórókból bömböl a zene, és már a harmadik félresikerült vonalat törlőm le a szemem alól. Reszket a kezem, a fene egye meg! Tulajdonképpen nem szabadna ennyire kiborulnom attól, hogy ma kezdődik az utolsó évem a középiskolában, és hogy a hosszú nyári szünet után ma találkozom először a pasimmal, de rosszul indult a nap. Először a hajsütőm mondta fel a szolgálatot. Aztán lepattant a gomb a kedvenc blúzomról. Most meg a szemceruza döntött úgy, hogy önálló életre kel. Ha rajtam múlna, visszabújnék az ágyikómba, és egész nap csokis kekszet majszolnék.
Egy nemtörődöm apa, egy teljes tökéletességre törekvő, felületes anya és egy fogyatékkal élő, de mérhetetlenül szeretnivaló testvér alkotják a családját. Ugye máris nem olyan tökéletes, mint amilyennek elsőre tűnt?
Azért van szükségem a tökéletesség látszatára, hogy elbújhassak mögötte.
Az anyja elvárásainak megfelelve tanul kitűnően, öltözködik kifogástalanul és jár a suli legmenőbb pasijával. De ez mind csak a felszín. Amikor a jóképű, de túlzottan rámenős Alex Fuentes belerondít a tökéletesnek beállított képbe, Brittany küzd a látszat fenntartásáért.
Lehet, hogy izmos testével és tökéletes arcvonásaival úgy fest, mint egy Abercrombie-modell, de a rendőrökön kívül más nemigen fogja fotózni.
Alex azonban nem hagyja magát, Brittany pedig meglátja a felszín alatti értékeket. Alex mellett erősebbé és magabiztosabbá válik, hajlandó felvállalni saját magát, lemondani a tökéletességről és az igazán fontos dolgokkal foglalkozni.

Hogy miért szavazz rá?

Mert dacolt a szülei és a társadalom elvárásával, mert előrébb helyezte a testvére jólétét a sajátjánál, és mert bármit megtenne a szerelméért.
Alex letérdel Shelley mellé. Ez az egyszerű gesztus szíven üt. Colin sohasem foglalkozik a nővéremmel, úgy tesz, mintha Shelley nem csak fogyatékos, de süket és vak is lenne.
Nem szó szerinti „hős”: nem verekszik, nem használ fegyvert és nem menti meg a világot. De tesz valami olyat, amit mindenkinek kéne: nem a külső, hanem a belső alapján ítéli meg az embereket, lebontva az előítélet falait. Hát mi ez, ha nem hősies dolog a mai világban?
– Tévedsz Alex. Én téged akarlak. Nem valami ál-Alexet. Sokkal jobban tetszel farmerben és pólóban, mert az Te magad vagy.Végig néz magán, és felkacag.– Igazad van. – Újra a szemembe néz. – Egyszer azt mondtad, hogy szeretsz engem. Még mindig szeretsz? A tesóm figyelmesen hallgatja kettőnk párbeszédét. Melegen rám mosolyog, erőt ad, hogy elmondhassam az igazságot: – Én mindig szerettelek.




Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:

Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!

0 megjegyzés: