Moning - Burned Q&A


Végre, VÉGRE!

Sokan egyetértően bólogatnak, amikor azt mondom Karen Marie Moning egyike azoknak az íróknak, akikből nem könnyű bármilyen kis információt kihúzni, de amikor sikerül, akkor akár egyetlen egy szóval (ami legtöbbször kb. nem árul el semmit...a szemét!) is képes a rajongókat felcsigázni és/vagy az őrületbe kergetni. Viszont jó hír, hogy most jó pár kérdésre válaszolt a Burneddel, Dani sorozatának második könyvével kapcsolatban. A rossz hír, hogy gyengébb idegzetűek ne olvassák, ugyanis a könyv külföldi megjelenése ráadásul három hónappal el is tolódott. 


Nos, remélem a szívbajosok bezárták az oldalt, mert itt van majdnem minden, amit a Burnedről tudni akartál!



K: Tényleg eltolták a BURNED megjelenését?
" Igen. Az új megjelenési dátum, 2014 Április."
K: Miért?
" Addig nem adok ki könyvet a kezeim közül, amíg teljes mértékig nem vagyok biztos, hogy a lehető legjobban írtam meg. Jelenleg két különböző folytatást tesztelgetek. Korábban azt mondtam nektek, hogy Dani sorozatában három könyv lesz (ICED, BURNED,és FLAYED), és ezt követi majd két Mac&Barrons könyv. Viszont lehet, hogy kombinálom őket és a négy helyett kettőt csinálok belőlük."

K: Dani idősebb a BURNED-ben?
" Krisztusom, minden a szexről szól? "
K: Igen, de válaszolj a kérdésemre!
" Bár a könyv elején Dani még 14 éves, a végére már érett lesz. Valaki kérdezte, hogy vajon a 17-et betölti-e. Azt mondtam, talán. "

K: Kapunk majd új nézőpontot? 
" Igen. Többek között, Mac is visszatér! Ami azt jelenti, hogy JZB sem marad el (de ne várjatok az ő nézőpontjára, LOL). Azoknak, akik ragaszkodtak ahhoz, hogy Mac és Barrons soha nem hagyná, hogy Dublin jégkásává váljon, mert ők született hősök, és fel kellett volna tűnniük Ryoékkal együtt.... mit mond Barrons ? "A világ várhat. Én nem tudok." De komolyan, oka volt, hogy nem láthattuk őket az ICED-ben. Annak is oka van, hogy feltűnnek a BURNED-ben. "

K: Ryo Dani apja?
"Nem. Nem. Nem."

K: Dani apjának kiléte lényeges?
"Nem."

K: Pedofilokról írsz?
" Nem. Az életről írok. Élethűen írok. Férfiakról írók, akik ránéznek egy 14 éves szuperhősnő-gyerekre (aki nem mellesleg egy bérgyilkos - hol van ezzel kapcsolatban az erkölcsi felháborodás? Prioritások, ahogy az UK mondaná, állítsuk fel őket.) és látják a nőt, amivé egy nap majd válik. Férfiakról írok, akik bármit megtesznek azért, hogy életben tartsák, hogy azzá válhasson— annak ellenére, hogy tudják, hogy talán nem ők lesznek a szerencsések, akik a végén megszerzik a lányt. Férfiakról írok, akik pontosan tudják, hogy a gyengédség és nyájas kérlelések egy olyan fiatal hölgynél, aki erősebb, gyorsabb, okosabb és tökösebb, mint szinte mindenki más a bolygón, annyira hatásosak, mint egy tollpihével megpróbálni kőből szobrot faragni. Ryodan sosem kívánkozik Dani után. Dancer sem. Christiannak van néhány nagyon valósághű szexszel-ölő tündér pillanata, de az nem kérdés, hogy őt a lány "fénye" és "ártatlansága" vonzza, nem pedig a koponyás bugyi, amit meglátott és ami "elbűvölte", amikor Dani majdnem halálra fagyott. Nem beindítja. Elbűvöli. Kemény a farkuk? A Kilencek tagjainak és a szexszel-ölő Tündéreknek mindig kemény. A szél fúj. Ők pedig lélegeznek. Ilyen egyszerű. 13 éves voltam, amikor először észrevettem, ahogy egy férfi úgy nézett, mint aki szexelni akar. Ti hány évesek voltatok? Bár azután még sokáig nem adtam be a derekam, de mai napig emlékszem, hogy izgatottá tett. Felvillanyozott. Lassan nővé váltam. Dani egy fura szerzet: A TV-n nevelkedett, látott mindent, amit a világ kínál, de ebből csak nagyon kevés dolgot tapasztalt. A cselekedet érti, nem az érzelmeket. Még.

Részben ami nehéz lehetett azok számára, akiket zavart, amilyenre az ICED szereplőit megírtam: mindig is adtam az olvasóimnak egy módot, hogy belepillanthassanak a férfiakba, egy hősnőt, akinek a szemén keresztül az olvasók egy szexuális és romantikus módon kötődhetnek az Alfa pasijaimhoz. ICED az első olyan könyvem, ami nem ezt a célt szolgálja. Nem adtam nektek érett szemeket, amiken keresztül átélhetitek a romantikát (amiből még nincs is). Nincs olyan nő az ICED-ben, akin keresztül kényelmesen, csorgathatják az alfáim után a nyálatokat. Még. Maradjatok velem. Bízzatok bennem. Ez megnehezítette az olvasást azoknak a számára, akik Dani nézőpontjából próbálták megérteni az Alfákat és emiatt egyből úrrá lett rajtuk az undor. Nos, hagyjátok abba! Eleve nem így kellett volna nézzetek rájuk! LOL "

K: Mi a helyzet Jo-val? Ki nem állhatom. Nem is érdemli meg Ryodan-t. És Ryodannak nem kéne vele összejönnie, ha egy nap még megakarja szerezni Danit!
"Lehetne, hogy nem állítunk engem a 90-es évek, önálló romantikus regények kliséi (amiket amúgy nagyon szeretek olvasni) mellé? De komolyan, Ryodan valóban egy olyan....akármi is legyen ő....valami lenne, amit ilyenek szabályoznának? és Jo—melyikőtök nem menne fel azokon a lépcsőkön, ha Ryodan bólintana? Jo pontosan tudja, hogy nem fogja megtartani. Emlékeket csinál. 

Az átalakulás az egyik dolog az életben, amit lenyűgözőnek és érzelmileg felkavarónak találok. Amivé leszünk, ahogyan azzá válunk, mi történik, amikor azt gondoljuk, hogy már semmi sem maradt bennünk és aztán rábukkanunk valamiféle belső vadállatra, amiről nem is tudtuk, hogy ott kuporog, és ami bármikor kitörhet. Nem, Jo nem való Ryodanhoz, és Ryodan jelenleg talán tényleg egy seggfej. Ezek kezdő pontok. Ahogyan a Keserű Ébredés is egy kezdőpont volt. Nem felejtettem el, hogy sok ember követelte, hogy azonnal hagyjam abba annak az új, "szőrnyű" sorozatnak az írását, mert utálták Mac-et és szerintük JZB öreg volt és egyáltalán nem volt vonzó. 

Örülök, hogy nem hallgattam rájuk. Remélem ti is. "

K: Az írás melyik része a legnehezebb?
"Megállás a nap végén. Rávenni magamat az alvásra."

K: Megtudunk majd többet is a Kilencekről?
"Igen, de valószínűleg soha nem annyit, amennyit szeretnétek. "

K: Végül minden kérdésre választ kapunk?
"Istenem, nagyon remélem. Az élet teljesen összezavar... :) "




forrás

Egyéb érdekes hír, köztük a filmes jogokról is Angelikánál olvasható!

0 megjegyzés: