Könyves álompasik párbaja 2013 - DÖNTŐ: Cortez vs Magnus


Ééééééés igen! Hölgyeim és uraim, fiúk és lányok és minden a kettő közt, örömmel jelenthetem be, hogy itt vagyunk a finisben! Ez itt a mindent eldöntő küzdelem. Nehezen megszerzett szavaztok árán, vért izzadva, ellenfelet (és tábort) nem kímélve (ezt tekintsétek megrovásnak!) jutott el idáig az általatok két legjobban kedvelt "álompasi".  A többség döntött. Cortez és Magnus miattatok vannak itt. 

Ám ezúttal felrúgjuk a hagyományokat, és SZABÁLYMÓDOSÍTÁS-t hoztunk: 

A döntő párbajban nem az fog dönteni, hogy ki tud több embert toborozni vagy kinek van nagyobb rajongó tábora. Ebben a párbajban az dönt, hogy melyik karakter bír az elvetemültebb, vagy inkább leghűségesebb rajongó táborral. Ki az, akit jobban szeretnek a "hívei". Ezúttal NINCS SZAVAZÓ LIMIT! Nincs IP vagy cookie kizárás, vagy hasonlók. Addig nyomogathatjátok a szavazó gombot, amíg csak bírja az ujjatok (és a rendszerünk). 

Vajon Cortez egy boszorkánymester skalpját is begyűjti az árnyvadászoké mellé és sikerül megvédenie a címét vagy Magnus belőle is macskakaját csinál, mint rossz fiú elődjeiből?  


Olvasd el a kampányszövegeket és add le a voksod!
A szavazásokat augusztus 5-én 23:59-kor lezárjuk!!!
Ami azt jelenti, hogy a 2013. év Könyves álompasiját 6-án koronázzuk meg.


Döntsük el végre, hogy Ki 2013 Könyves álompasija!



UPDATE: A párbaj végeredménye: 
Cortez 689179 (45.61%) vs Magnus 822011 (54.39%) 


Cortez


Innen ismerheted: Leiner Laura - A Szent Johanna gimi sorozat

Természetfeletti státusza: 100% Ember

Kampányvezér: Reelka @ Reelka’ view

Ha gondosan kócosra beállított barna hajú, kék szemű 18 év körüli pasit látsz, zenét hallgatva, Buda utcáit róva esetleg pilóta napszemüveg mögé rejtőzve, kapucnis pólóban és deszkás cipőben, már gyanakodj! Ha pedig gördeszka vagy egy gitár van nála, állítsd meg! Biztos lehetsz benne, hogy Cortez az!

Igen, ő a suli legmenőbb diákja, eszméletlen laza, a legújabb divat szerint öltözködik, sportol és zenél, egy liter cola felhörpintése után is képes elaludni, ha ledobnánk a világ bármelyik pontján megértetné magát, de nem ezek a legvonzóbb tulajdonságai. A kreativitásában rejlik a varázsa és persze a megbúvó mosolyaiban. A zene- és rajztehetségét fegyverként használva fejezi ki érzéseit, elképzeléseit, gondolatait, és próbálja tudatni ezeket a sorozat gyanútlan főhősnőjével. Éretten kezeli a legkomolyabb helyzeteket is, ugyanakkor lappang benne egy rész valódi gimnazista, a humorában, a vak szerelmében, a sokszor bekacsintó ’nem érdekel mi van’ hozzáállásában.

~ I'll send a letter to that girl
Asking her to by my own
But my pen is writing wrong

So I'll say it in a song ~ 


~ Levelet fogok küldeni annak a lánynak,
Hogy megkérjem, legyen az enyém,

De a tollam rosszul ír,
Szóval dalban mondom el. ~ 

(Green Day- Dry Ice)

És ezek után kell még egy indok, hogy miért szavazz először rá és ne a többi versenyző valamelyikére? Ki vágyhat többre annál, hogy a szeretett pasi az életé kockáztatva, egy emeleti ablakba kiállva valljon szerelmet?

~ I don't believe that anybody
Feels the way I do about you now ~

~Nem hiszem, hogy bárki úgy érezne
veled kapcsolatban, mint én. ~

(Oasis – Wonderwall)

Mert Cortez az egyetlen, mai, valós világban élő, ízig-vérig ember pasi a mezőnyben. Aki ha előveszi romantikus oldalát, teljes mértékig ellenállhatatlan.

Ideiglenes kampányszöveget írta: Petra @ Amik érdekelnek & Évi


Magnus

Innen ismerheted: Cassandra Clare: A végzet ereklyéi / Pokoli szerkezetek

Először feltűnt: Cassandra Clare: Csontváros

Természetfeletti státusza:  Brooklyn Fő Boszorkánymestere


Kampányvezér: MsReea Napi falat


Magnus 1213 táján született, ehhez mérten igen csak jól tartja magát. Részben ázsiai származású, beszél vagy egy tucat nyelvet és meglehetősen tapasztalt minden téren. Nem csak a mágiához fűzött viszonya, a múltja, amiről alig lehet tudni valamit, hanem a szerelmi élete is rendkívül izgalmas. Jelenlegi párja Alec Lightwood, de volt már kapcsolata Camille-lel is, aki egy több száz éves vámpír, és hölgy létére nem túl bájos.

Magnus természete is kettős. Az árnyvadászok szívébe sem lopta be magát elsőre, de kiderült, hogy hosszútávon hűséges, megbízható szövetséges.

Először Clary gondolataiban bukkan fel a neve, mint olyas valakié, aki képes elzárni emlékeket, aztán a saját buliján találkozunk vele, ahol a többiek így látják: 
"A küszöbön karcsú férfi állt, és kíváncsian figyelte őket. Isabelle szedte össze magát elsőnek, és megvillantotta csillogó mosolyát. - Magnus? Magnus Bane?
- Az volnék. - A ajtóban álló férfi magas volt és vékony, mint egy fogas, haja sűrű fekete tüskékből álló koronaként ékítette a fejét. Álmos szeme ívéből és egyenletesen lebarnult bőre aranyló árnyalatából Clary úgy sejtette, hogy részben ázsiai lehet. Farmert és több tucatnyi fémkapoccsal díszített fekete inget viselt. Szemét feketével húzta ki, amitől mosómedvére emlékeztetett; száját egészen sötétkékre festette. Gyűrűkkel borított kezével tüskés hajába túrt, és elgondolkodva mérte végig a jövevényeket. - A Nephilimek gyermekei - állapította meg. - Hát, hát. Nem emlékszem, hogy meghívtalak volna benneteket." 
Ennek ellenére senki se gondolja, hogy feledékeny lenne, egzotikus, macskához hasonló pupillája beazonosítja, bárki számára egyértelmű, hogy boszorkánymester, ahogy extravagáns és rikító színes öltözete is kiemeli a tömegből. Céltudatos, erős, határozott. Tudja mit akar, és el is veszi. Páran belekötöttek, hogy nem is igazi férfi... Nos, rájuk már senki sem emlékszik, mert Magnus bizony férfi a talpán. Igazi partyarc és ráadásul igen elbájoló tud lenni:
"- Tetszik a buli ?
A lány megpördült, és Magnus Bane-t pillantotta meg, amint az egyik oszlopnak támaszkodott. Szeme világított a sötétben. Clary körbepillan­tott, de Jace-t és a többieket elnyelte a tömeg.
Megpróbált mosolyogni. - Valaminek a tiszteletére rendezted?
- A macskám születésnapja van.
- Ó! - Clary megint körülnézett. - És hol van a macskád ?
Magnus Bane komoly tekintettel egyenesedett ki. - Nem tudom. Megszökött."

Szavazz rá, mert sosem hazudik, legfeljebb nem mesél el mindet, de csakis a saját érdekedben, hogy megvédjen. Szavazz rá, mert üde színfolt egy álszent világban, és mert nem érdekli mások véleménye. Ha szeret, tiszta szívéből teszi, egyébként sem tesz semmit félig. Teljes életet él, méghozzá a mindenkori mának, amiből mint tudjuk, neki sok kijutott. Önzősége sem feltétlen hátrány, hiszen védeni kell azokat, akik bíznak benne. A munkájában professzionalista, és hát kissé magamutogató, de exhibicionizmusa csak abban az értelemben használható, hogy szabad lélek, és nincs mit rejtegetnie. No és szerénysége káprázatosan ellensúlyozza az összes jelem béli hibáját:
"Magnus olyan arcot vágott, mintha dorombolni készült volna. - Felejthetetlen vagyok, az igaz - dicsekedett."
Úgyhogy szavazz rá, mert a polgárpukkasztó külső mögött egy igazi különc és harcos személyiség rejlik. Soha nem ad fel semmit, ráadásul olyan erőket birtokol, amit mindenki szívesen tudna a háta mögött. Egy igazi egyéniség, olyan, amiből igen kevés jutott erre a világra, vibrálóélénk és még szórakoztató is.




Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!


*Az alpári, obszcén, zavaros, agresszív, fenyegető hangú, mások személyiségi jogait és jó hírnevét sértő és aláásó hozzászólásokat töröljük!*

FONTOS KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY! OLVASD EL!

17 megjegyzés: